vineri, 25 februarie 2011

Tort Maria Robertina

         Buna.....
         Acest tort l-am facut pentru fetita nasei mele.Si cum mamei ii place ciocolata ,l-am facut cu crema de cacao.
        Pentru blat avem nevoie de :
                  6 oua
                  250 gr zahar
                  250 gr faina
                  1 plic praf de copt
                  sare , vanilie
        Crema de cacao:
                  6 oua
                  8 lg zahar pudra
                  8 lg faina
                  10 lg cacao
                  600 ml lapte
                  100gr unt
                  100gr ciocolata
                  esenta rom
         Decorat:
                  200ml frisca
                  pasta lapte praf.
         Pentru blat se bat spuma galbenusurile cu zaharul,faina cernuta cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma cu sarea si vanilia.Se da la cuptor pentru ~35-40 min .Dupa ce s-a racit se taie blatul in 3 .
         La crema se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adaoga faina amestecata cu cacao si ciocolata bucatele.Laptele fierbinte se toarna peste ingrediente si se da la foc mic pana se ingroasa .Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma si esenta de rom.Se da la rece.
         Tortul e acoperit cu frisca roz si cu ornamente din pasta de lapte praf.

Un comentariu:

Spune parerea ta!!!