duminică, 6 martie 2011

Tort Martisor

         Si pentru ca e luna femeilor am facut ceva dulce si pentru ele .......Un tort cu blat simplu si 2 creme,de ciocolata si de caramel - blatul si crema de caramel sunt inspirate de la doamna Liliana Botescu(Lissa's Cakes).

Avem nevoie de :
Pentru blat : 
           - 5 oua;
           - 50 ml apa;
           - 10 lg varf de faina;
           - 10 lg varf de zahar;
           - sare , mirodenii.
           Se bat albusurile spuma cu putina sare ,se adaoga apa si apoi zaharul pana se intareste .Se incorporeaza pe rand galbenusurile ,faina cernuta si mirodeniile.Se da la cuptorul preincalzit ,foc mediu pentru ~ 40-45 min.Se taie in 3 blatul si se insiropeaza - eu l-am insiropat cu ceai de menta sa fie putin in contrast cu cremele dulci.
Pentru creme :
Crema 1: 
           - 200 ml smantana pentru frisca,
           - 250 gr ciocolata alba,
           - 5g gelatina(optional)
           Punem smantana pentru frisca pe aburi si atunci cand s-a incalzit punem ciocolata rupta bucatele.Dupa ce s-a topit o dam la rece pentru macar 6 ore.Cand e rece o batem spuma.Gelatina e in cazul cand nu se intareste .
Crema de caramel :
          - 10 lg de zahar;
          - 200 ml lapte;
          - 3 galbenusuri;
          - 1 lg amidon;
          - 200 ml frisca .
          Se topesc cele 10 lg de zahar la foc mic , se da deoparte si se sting cu laptele cald .Se mai pune pe foc pana se topeste tot zaharul si apoi se da la rece . Dupa ce s-a racit putin se adaoga galbenusurile amestecate cu amidonul si se da pe foc pana se ingroase - cand invartim cu lingura si lasa urma curata in urma stim ca e pe cale sa se intareasca - se da la rece si se adaoga si frisca batuta spuma .
         Am batut un albus spuma cu putin zahar pudra si am acoperit tortul , am pus la rece , ca sa prinda pasta de zahar .
Ornat cu pasta de zahar si flori din pasta de zahar

Si o sectiune din tort ......


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune parerea ta!!!