luni, 14 martie 2011

Placinta cu branza in foi

Placinta cu branza in foi
 
  Pentru placinta avem nevoie de : 
      - 1 pachet foi subtiri (400 gr) ;
      - 500 gr branza de vaci ; 
      - 3 oua ; 
      - margarina / unt / ulei - 150-200 gr
      - 100 ml lapte ; 
      - zahar 150-200 gr ; 
      - 4 lg gris ; 
      - sare,vanilie .
     Cu o seara inainte am scos foile din congelator pentru a se dezgheta . 

     Am topit margarina la mw si se unge tava si jumatate din foi una cate una . Peste primul strat de foi am presarat 2 lg cu gris si apoi am pus umplutura din branza : se freaca branza cu zaharul , se adaoga 2 oua batute spuma , un varf de sare si vanilie .

      Peste umplutura punem restul de gris si apoi continuam cu foile la fel una cate una unse cu margarina.
       Taiem placinta , dinainte de a o baga la cuptorul preincalzit , in portii dorite si o ungem cu un dres facut din 1 ou , laptele si putin zahar . O lasam la cuptor ~ 40 minute pana se rumeneste putin .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune parerea ta!!!