miercuri, 16 februarie 2011

Tort inima


Ingrediente:
Blat rosu:
    6oua,
    o cana faina,
    o cana zahar,
    200 ml ulei,
    2 lg cacao,
    3 lg colorant rosu,
    1 plic praf de copt,
    vanilie.
Crema 1: 

    200 ml smantana pentru frisca,
    250 gr ciocolata alba,
    5g gelatina(optional)
Crema 2:

    1 plic budinca vanilie,
    3 lg zahar,
    400 ml lapte,
    200 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare:
     Preparam blatul:batem spuma albusurile cu zaharul,adaugam pe rand cate un galbenus ,adaugam uleiul.Intr-un bol cernem faina cu praful de copt si in altul amestecam cacao cu cele 3 lg de colorant.Punem jumatate de faina in compoztia de oua,apoi jumatate de compozitie de cacao pana se incorporeaza totul.Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-40min.Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3.
     Crema 1 : punem smantana pentru frisca pe foc si atunci cand s-a incalzit punem ciocolata rupta bucatele.Dupa ce s-a topit o dam la rece pentru macar 6 ore.Cand e rece o batem spuma.Gelatina e in cazul cand nu se intareste .
     Crema 2 : se face budinca conform instructiunilor.Se bate frisca spuma si se amesteca amandoua.
     Se asambleaza tortul.Eu deasupra am pus pasta de zahar-primul tort imbracat in pasta de zahar.


4 comentarii:

  1. eu am mancat si e super bun.sa mai faci si sa mai dai :)pupici multi in principal ajutorului tau de baza, adik...Alesiei:))

    Nicky

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari pt torturi,ai multa maginatie. cum faci pasta de zahar?

    RăspundețiȘtergere

Spune parerea ta!!!