Eclerele......un deliciu al copilariei.
Sunt foarte gustoase dar si simplu de facut.Reteta e de la d-na Liliana Botescu - http://torturilelissei.blogspot.com/ .
Pentru aluat :
150 g margarina ,
130 ml apa,
200g faina,
5 oua.
Se topeste margarina la foc mic.....cand e topita se adaoga apa si apoi toata faina.Se da deoparte si, in aluatul cald se incorporeaza cate un ou.Se intind pe hartia de copt forme drepte de 15-20 cm sau rotunde si se dau la coptorul incins timp de 20-30 min pana se rumenesc putin si se scot pe un gratar.
Pentru crema:
400 ml lapte,
o budinca de vanilie,
5 lg zahar,
1lg faina ,
vanilie
250 g margarina .
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj - faina se amesteca cu praful de budinca.Dupa e s-a racit se amesteca cu margarina batuta spuma si optional cu 2-3 lg de frisca spuma .
Asamblare :
Se taie capacelul ,se pune un strat de crema si un strat de frisca .Peste capacele am glazurat cu ciocolata topita..
.
Sunt super bune.Au gustul celor de la cofetarie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune parerea ta!!!