luni, 21 februarie 2011

Eclere

         Eclerele......un deliciu al copilariei.
      Sunt foarte gustoase  dar si simplu de facut.Reteta e de la d-na Liliana Botescu - http://torturilelissei.blogspot.com/ .

Pentru aluat :
        150 g margarina ,
        130 ml apa,
        200g faina,
        5 oua.
        Se topeste margarina la foc mic.....cand e topita se adaoga apa si apoi toata faina.Se da deoparte si, in aluatul cald se incorporeaza cate un ou.Se intind pe hartia de copt forme drepte de 15-20 cm sau rotunde si se dau la coptorul incins timp de 20-30 min pana se rumenesc putin si se scot pe un gratar.
Pentru crema:
        400 ml lapte,
        o budinca de vanilie,
        5 lg zahar,
        1lg faina ,
        vanilie
        250 g margarina  .
        Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj - faina se amesteca cu praful de budinca.Dupa e s-a racit se amesteca cu margarina batuta spuma si optional cu 2-3 lg de frisca spuma .
Asamblare :
        Se taie capacelul ,se pune un strat de crema si un strat de frisca .Peste capacele am glazurat cu ciocolata topita..
      .

   Sunt super bune.Au gustul celor de la cofetarie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune parerea ta!!!