Ingrediente:
Blat rosu:
6oua,
o cana faina,
o cana zahar,
200 ml ulei,
2 lg cacao,
3 lg colorant rosu,
1 plic praf de copt,
vanilie.
Crema 1:
200 ml smantana pentru frisca,
250 gr ciocolata alba,
5g gelatina(optional)
Crema 2:
1 plic budinca vanilie,
3 lg zahar,
400 ml lapte,
200 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Blat rosu:
6oua,
o cana faina,
o cana zahar,
200 ml ulei,
2 lg cacao,
3 lg colorant rosu,
1 plic praf de copt,
vanilie.
Crema 1:
200 ml smantana pentru frisca,
250 gr ciocolata alba,
5g gelatina(optional)
Crema 2:
1 plic budinca vanilie,
3 lg zahar,
400 ml lapte,
200 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Preparam blatul:batem spuma albusurile cu zaharul,adaugam pe rand cate un galbenus ,adaugam uleiul.Intr-un bol cernem faina cu praful de copt si in altul amestecam cacao cu cele 3 lg de colorant.Punem jumatate de faina in compoztia de oua,apoi jumatate de compozitie de cacao pana se incorporeaza totul.Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-40min.Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3.
Crema 1 : punem smantana pentru frisca pe foc si atunci cand s-a incalzit punem ciocolata rupta bucatele.Dupa ce s-a topit o dam la rece pentru macar 6 ore.Cand e rece o batem spuma.Gelatina e in cazul cand nu se intareste .
Crema 2 : se face budinca conform instructiunilor.Se bate frisca spuma si se amesteca amandoua.
Se asambleaza tortul.Eu deasupra am pus pasta de zahar-primul tort imbracat in pasta de zahar.
Crema 1 : punem smantana pentru frisca pe foc si atunci cand s-a incalzit punem ciocolata rupta bucatele.Dupa ce s-a topit o dam la rece pentru macar 6 ore.Cand e rece o batem spuma.Gelatina e in cazul cand nu se intareste .
Crema 2 : se face budinca conform instructiunilor.Se bate frisca spuma si se amesteca amandoua.
Se asambleaza tortul.Eu deasupra am pus pasta de zahar-primul tort imbracat in pasta de zahar.
fa si mie 1
RăspundețiȘtergereO sa iti fac :)
RăspundețiȘtergereeu am mancat si e super bun.sa mai faci si sa mai dai :)pupici multi in principal ajutorului tau de baza, adik...Alesiei:))
RăspundețiȘtergereNicky
felicitari pt torturi,ai multa maginatie. cum faci pasta de zahar?
RăspundețiȘtergere