vineri, 25 februarie 2011

Tarta cu ciocolata

     
Pentru tarta avem nevoie de :
Blat: 200gr unt
      1 cana zahar
      3 galbenusuri
      o cana faina 
      2 lg cacao
      vanilie
Crema: 150 gr ciocolata 
       250 ml lapte
       1 ou
       50 ml lichior 
     Pentru blat se freaca untul spuma cu zaharul ,se adaoga galbenusurile pe rand si apoi faina amestecata cu 2 lg de cacao si vanilia .Se framanta usor si se da la rece 1-2h.Dupa ce s-a racit se pune in tava pentru tarta ,se fac cateva gauri cu furculita pentru a se coace la acelasi nivel.Se tine la rece 15 min si apoi in cuptor tot 15 min.
     La crema ,se marunteste ciocolata  intr-un castron,peste ea se adaoga laptele fierbinte si se lasa sa se topeasca.se incorporeaza galbenusul,lichiorul si la sfarsit albusul batut spuma.Se toarna peste blat si se da la cuptor pentru 30 min.

             E foarte buna,mai ales daca folositi ciocolata de calitate si lichior aromat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune parerea ta!!!