luni, 15 august 2011

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

 Pentru  aproximativ 15 bucati de papanasi avem nevoie de:
               - 300 gr. branza de vaci ; 
               - 200 gr. faina ; 
               - 3 oua ; 
               - 100 gr. zahar ;
               - zahar vanilat ; 
               - 1 lg bicarbonat de sodiu / praf de copt ; 
               - 100 ml ulei + ulei pentru pajit ;
               - sare ; coaja de lamaie;
               - smantana si dulceata .
               Batem spuma albusurile cu zaharul . 
               Omogenizam bine galbenusurile cu uleiul , cu branza , faina + praful de copt si incorporam bine  in albusuri . 
               Luam cu lingura din compozitie.formam bile , le turtim si facem o gaura cu un pahar foarte mic si le punem la prajit in uleiul foarte incins pentru cateva minute pana cand se rumenesc putin .
              Ii servim calzi cu smantana si dulceata , eu am avut inceput un borcan cu dulceata de afine .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune parerea ta!!!