luni, 9 mai 2011

PRAJITURA ALESIA



PRAJITURA ALESIA
         
             In timp ce ii pregateam mancarea bebelusei mele Alesia , mi-a venit o idee de prajitura ,un amestec de arome placute ... ciocolata , banane , branza , morcovi .....
      Si am inceput sa o pregatesc.
BLAT : - 6 oua ,
       - 200 gr.  zahar , 
       - 200 gr. faina + I plic praf  de copt ,
       - 2 linguri cacao ,
       - 1 cana (250gr.) morcov  ras ,
       - 100 ml ulei ,
       - 1 lingura  scortisoara ,
       - 1 lingura coaja de lamiae ,
       - esenta vanilie , sare ;
      Separam albusurile de galbenusuri . Albusurile le batem  spuma cu un praf de sare apoi turnam treptat zaharul . Pe rand punem cate un galbenus , uleiul  , morcovul , mirodeniile . Peste  albusurile batute spuma cernem faina impreuna cu praful de copt si cacao si amestecam usor de sus  in jos cu o lingura de lemn  . Punem aluatul intr-o tava (~20/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 35-40 min ,cuptoul la treapta 1.5-2 de caldura . Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3 .

CREMA  CIOCOLATA  NEAGRA : - 200 gr. ciocolata neagra ,
                           - 200 ml. smantana pentru frisca ;

      Smantana  se pune intr-o cratita pe baie de abur si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele,se amesteca pana se omogenizeaza . Se da la rece pana se intareste ca o smantana groasa si se mixeaza pana devine spuma.




CREMA BANANE :- 4 banane ,
              - 200 ml.frisca + intaritor frisca,
              - 100 gr. unt ,
              - 100 gr. zahar pudra ,
              - zahar vanilat ;              
     Batem frisca spuma impreuna cu intaritorul de frisca si cu zaharul vanilinat . Bananele  le facem piure . Untul il batem spuma si adaugam zaharul pudra ,bananele si la sfarsit frisca si dam la rece.



ASAMBLARE - primul rand de blat – insiropam ,
          - crema ganas ,
          - al doiea blat – insiropam ,
          - crema banane,
          - al treilea blat – insiropam . 
SIROP : - 200 gr. zahar ,
        - 500 ml. apa ,
        - esenta de rom .

       Caramelizam zaharul si il stingem cu apa .Dupa ce am luat de pe foc punem esenta de rom .



GLAZURA  : - 200 ml. smantana  dulce ,
           - 200 gr. ciocolata alba ;

        Topim ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si adaugam smantana si acoperim prajitura cu ea .

CREMA BRANZA :- 250 gr. crema fina de branza  ,
              - 200 ml. frisca + intaritor ,
              - 100 gr. unt ,
              - 100 gr. zahar pudra  , zahar vanilat ;

      Batem frisca spuma impreuna cu intaritorul de frisca si cu zaharul vanilinat . Untul il  batem spuma si adaugam zaharul pudra , crema de branza si frisca si dam la rece .

     Taiem prajitura in portii dorite ,aplicam glazura si apoi cate un mot de crema de branza .









4 comentarii:

  1. super ti-a iesit!!bv fina mea!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Degustatorul principal11 mai 2011 la 02:32

    Cele mai bune prajituri pe care le-am mancat vreodata! Cu exceptia celor care urmeaza sa le faca :-))
    Se pricep fetele mele...

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc iubire....sper sa imi mai vina idei cu ajutorul meu principal ;)

    RăspundețiȘtergere

Spune parerea ta!!!