PRAJITURA ALESIA
In timp ce ii pregateam mancarea bebelusei mele Alesia , mi-a venit o idee de prajitura ,un amestec de arome placute ... ciocolata , banane , branza , morcovi .....
Si am inceput sa o pregatesc.
BLAT : - 6 oua ,
- 200 gr. zahar ,
- 200 gr. faina + I plic praf de copt ,
- 2 linguri cacao ,
- 1 cana (250gr.) morcov ras ,
- 100 ml ulei ,
- 1 lingura scortisoara ,
- 1 lingura coaja de lamiae ,
- esenta vanilie , sare ;
Separam albusurile de galbenusuri . Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi turnam treptat zaharul . Pe rand punem cate un galbenus , uleiul , morcovul , mirodeniile . Peste albusurile batute spuma cernem faina impreuna cu praful de copt si cacao si amestecam usor de sus in jos cu o lingura de lemn . Punem aluatul intr-o tava (~20/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 35-40 min ,cuptoul la treapta 1.5-2 de caldura . Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3 .
CREMA CIOCOLATA NEAGRA : - 200 gr. ciocolata neagra ,
- 200 ml. smantana pentru frisca ;
Smantana se pune intr-o cratita pe baie de abur si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele,se amesteca pana se omogenizeaza . Se da la rece pana se intareste ca o smantana groasa si se mixeaza pana devine spuma.
CREMA BANANE :- 4 banane ,
- 200 ml.frisca + intaritor frisca,
- 100 gr. unt ,
- 100 gr. unt ,
- 100 gr. zahar pudra ,
- zahar vanilat ;
Batem frisca spuma impreuna cu intaritorul de frisca si cu zaharul vanilinat . Bananele le facem piure . Untul il batem spuma si adaugam zaharul pudra ,bananele si la sfarsit frisca si dam la rece.
ASAMBLARE - primul rand de blat – insiropam ,
- crema ganas ,
- al doiea blat – insiropam ,
- crema banane,
- al treilea blat – insiropam .
SIROP : - 200 gr. zahar ,
- 500 ml. apa ,
- esenta de rom .
Caramelizam zaharul si il stingem cu apa .Dupa ce am luat de pe foc punem esenta de rom .
GLAZURA : - 200 ml. smantana dulce ,
- 200 gr. ciocolata alba ;
Topim ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si adaugam smantana si acoperim prajitura cu ea .
CREMA BRANZA :- 250 gr. crema fina de branza ,
- 200 ml. frisca + intaritor ,
- 100 gr. unt ,
- 100 gr. zahar pudra , zahar vanilat ;
Batem frisca spuma impreuna cu intaritorul de frisca si cu zaharul vanilinat . Untul il batem spuma si adaugam zaharul pudra , crema de branza si frisca si dam la rece .
Taiem prajitura in portii dorite ,aplicam glazura si apoi cate un mot de crema de branza .
super ti-a iesit!!bv fina mea!!!
RăspundețiȘtergeremerci nasica mea....te pup
RăspundețiȘtergereCele mai bune prajituri pe care le-am mancat vreodata! Cu exceptia celor care urmeaza sa le faca :-))
RăspundețiȘtergereSe pricep fetele mele...
multumesc iubire....sper sa imi mai vina idei cu ajutorul meu principal ;)
RăspundețiȘtergere