Cui nu-i place combinatia de alune cu ciocolata si caramel!? Adica ciocolata SNIKERS. Si aceasta prajitura se apropie ca gust .
Pentru o portie avem nevoie de:
Blat: - 7 albusuri;
- 7 lg zahar;
- 200 gr nuca fina;
- 4 lg faina;
- 1 PC.
Batem albusurile spuma adaugand zaharul treptat pana se topeste. Adaugam amestecul de nuca macinata, faina si PC, amestecand usor cu o lingura de lemn si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste putin. Se da la rece.
Glazura alba: - 200 gr ciocolata alba;
- 2 lg ulei.
Se topesc impreuna la BM sau Mw si o turnam peste blatul racit si dam la frigider.
Crema de caramel: - 12 lg de zahar;
- 200 gr unt;
- 7 galbenusuri;
- 200 gr alune prajite.
Caramelizam zaharul la foc mic,cand e topit adaugam untul si amestecam pana cand se topeste. Amestecam galbenusurile cu 2 linguri de zahar si incorporam in crema de zahar. Punem si alunele si lasam pe foc si amestecam continuu pana se ingroase. Se da la rece si se toarna peste glazura alba. Se pune la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune parerea ta!!!