TIRAMISU
~ 1.5 kg
In weekend-ul ce a trecut am facut ceva dulce pentru noi.
De mult nu mai facusem tiramisu si am gasit o reteta la doamna Lissa pe placul meu - fara oua crude .
Ingrediente: - 4 galbenusuri;
- 100 gr zahar;
- 120 ml vin dulce;
- 450 gr branza mascarpone;
- 230 ml frisca;
- 300 gr piscoturi;
- 350 ml cafea ;
- 2 lg cacao .
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si se pun la BM cateva minute, se adaoga vinul si se lasa pana se ingroase putin, se da la rece .
Branza se mixeaza bine , se adaoga crema de oua si frisca batuta spuma - se da la rece.
Intr-o tava de ~25/30 cm am pus folie transparenta si am montat prajitura: un strat de piscoturi inmuiate in cafea, jumatate din crema , un strat de piscoturi , restul de crema si cacao cernuta .
A doua zi am scos-o din tava cu ajutorul foliei pe o alta tava mai mare.
E indicat sa se consume dupa 1 -2 zile.....cine rezista....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune parerea ta!!!