luni, 3 octombrie 2011

Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta


     
      Pentru aceasta delicioasa prajitura avem nevoie de:
Blat: - 4 oua; 
      - 100 ml ulei;
      - 1 plic PC;
      - 4 lg zahar;
      - 2 lg cacao;
      - 3 lg faina.
      Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adaoga faina amestecata cu cacao si PC. Apoi se incorporeaza foarte usor albusurile batute spuma si se da la cuptorul preincalzit ~ 30 min. Se da la rece.
Crema : - 300 gr branza vaci;
        - 1 pachet unt;
        - 100 gr zahar;
        - 200 ml frisca.
        Se spumeaza bine untul si se adaoga zaharul.Cand se topeste zaharul se incorporeaza branza si apoi frisca batuta spuma.Se intinde pe blatul racit,se stropeste cu zeama de lamaie si se da la rece.
Glazura : - 1 l Fanta;
          - 2 plicuri budinca vanilie;
          - 4 lg zahar.
          Se pune fanta pe foc. Separat se amesteca budinca cu zaharul si cateva linguri de fanta. Cand incepe sa fiarba fanta se adaoga budinca si se amesteca pana se ingroase. Jumatate din compozitie am lasat-o asa si in cealalta jumatate am pus putin colorant rosu.Racim putin glazura apoi o turnam peste crema de branza si dam la rece sa se intareasca .
      Eu am folosit o tava de ~ 30/40 cm si a rezultat ~ 1.3 kg de prajitura.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune parerea ta!!!