TORT MASINA
Interiorul e din blat alb insiropat cu zahar ars ,crema de afine si de caramel ,acoperit cu pasta de zahar si royal icing.
Pentru blat avem nevoie de :
- 3 oua ;
- 150 gr zahar ;
- 200 gr faina ;
- 1 plic praf de copt ;
- sare , vanilie .Pentru crema de afine :
- 200 gr afine ;
- 200 ml apa ;
- 200 ml smanata pentru frisca ;
- 100 gr zahar ;
- 1 plic budinca vanilie .
Pentru crema de caramel :
- 2 plicuri budinca caramel ;
- 500 ml lapte ;
- 4 lg zahar ;
- 200 gr margarina ;
- 200 ml frisca .
Pentru blat se bat spuma galbenusurile cu zaharul,faina cernuta cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma cu sarea si vanilia.Se da la cuptor pentru ~35-40 min .Dupa ce s-a racit se taie blatul in 2 .
Pentru crema de afine se pun pe foc afinele , apa , zaharul si budinca si se lasa sa se ingroase,amestecandu-se continuu . Dupa ce s-a racit se paseaza cu blenderul si se amesteca cu frisca batuta spuma .
La crema de caramel am facut budinca conform instructiunilor , dupa ce s-a racit putin am spumat margarina si am amestecat-o cu crema si apoi cu frisca .
Punem un rand de blat-insiropam , crema de afine , blat- insiropam si crema de caramel .L-am dat la rece pentru o zi si apoi l-am uns cu un strat subtire de margarina.
Masina e facuta din blat de tort neinsiropat , acoperita cu plastelina de ciocolata si pasta de zahar .
Si o sectiune de tort cu felia de rigoare .
interesant
RăspundețiȘtergere