Nu am rezistat pana nu am facut ceva dulce.
Initial vroiam sa fac ceva simplu ,o negresa si , am facut si blatul :
- 3 cani apa ;
- 2 cani zahar ;
- 1 cana ulei ;
- 4 cani faina + 2 plicuri praf de copt ;
- 3 lg cacao ;
- esenta rom + lamaie ;
- putina sare .
Intr-un vas se pun pe foc apa si zaharul pana se topeste , se lasa la racit putin si apoi se pun restul de ingrediente . Eu am pus in tava de la cuptor , pe o hartie de copt , timp de ~ 40 min la cuptorul preincalzit .
Am uitat sa fac poze......
Parca era prea simpla si am incercat crema de amandina de la doamna Liliana B din :
- 3 oua ;
- 250 gr margarina ;
- 2 lg cacao ;
- esenta rom ;
- 150 gr zahar .
Margarina , la temperatura camerei am mixat-o spuma. Ouale intregi si zaharul le-am pus pe b-m pana se ingroase putin , am adaugat 1 lg de cacao si am dat la rece . Cealalta lg de cacao am mixat-o cu margarina si am adaugat cate putin crema de oua ; la sfarsit esenta de rom .
Am taiat blatul in doua si am pus crema intre .
Glazura am facut-o din :
- 250 gr smantana Vian ;
- 150 gr ciocolata cu lapte .
Am topit ciocolata la mw si am amestecat-o cu smantana .Am taiat prajitura in portii potrivite ,turnand apoi glazura peste ea.
La preferintele sotului am pus un mot de frisca .
A iesit interesanta prajitura , delicioasa nu foarte gretoasa , cui ii place ciocolata sa o incerce .Nu stiam ce nume sa ii dau acestei prajituri de aceea i-am zis "PRAJITURA NEAGRA"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune parerea ta!!!